Hamshahri Online – Seyed Sirosh Tabatabaiipourاکنون در روز اول ماه مه ، برای تجلیل از پادشاه ، جهان قرار است کلاه را از سر بگیرد و هنر انسانی خود را ستایش کند ، که بی نظیر است ، اما تهران از السادی حمایت می کرد. زیرا او نام یکی از خیابان های خود را از نام این شاعر در قرن هفتم تغییر داد. اکنون ما در خیابان سعدی گشت و گذار می کنیم و به تعداد کمتری از این خیابان نگاه می کنیم.
بیشتر بخوانید:
در دوران قاجار و هنگامی که تهران شکسته شد ، خیابان فعلی لالزار باغ پر از گل ، گل و یک تفرجگاه در خارج از شهر برای اربابان و اشراف بود. تا اینکه آقای ناصر آلن شاه ، در یکی از سفرهای خود به فرانسه ، به قهرمانان محو شد و هنگامی که به تهران بازگشت ، دستور تخریب باغ های لالی و ساخت یک خیابان شبیه به خیابان در تهران را داد. دو طرف خیابان نیز پر از مغازه ها ، سینماها و تئاتر بود ، اما در پشت فروشگاه های اسطوخودوس و موازی ، بدون درخت و درختی ویران شد که هیچ کس جرات رفتن به آنجا را نداشت. به آن نام خیابان Kahti نیز گفته شد. یعنی اگر در اینجا یافت شود ، راهزنان شهری به جیب ضربه می زنند. خیابان لاختی همان خیابان سعدی است که اکنون می بینید. این تصویر قدیمی تقاطع خیابان سعدی را با مانوچری نشان می دهد.
- ساختمان آل -مغنی
ناصر آلن شاه ، که مجذوب غرب بود ، به باغ وحش خطوط اروپایی دستور داد تا از کشورهای اروپایی تقلید کند. هنگامی که باغ وحش ساخته شد ، آن را “مونتاژ زیبا” خوانده شد و از طرف تهانی تحسین شد تا جایی که او را به عنوان خیابان باریک ، خیابان زاماش نیز نامید.
تا آغاز اولین دوره بالففی ، جایی در خیابان زاگ وجود نداشت تا اینکه او به آرامی ایستاد. گفته می شود که اولین ساختمان مدرن در این خیابان ، ساختمان آل -موگنی بود. دفتر کارخانه آمریکا ، که یک چرخ خیاطی تولید کرده و در ایران کارهای زیادی انجام داده است ، در اولین دوره از بهففی ، اخیراً در خیابان زاگ بنایی ساخت و روی سرش نوشت. از جمله ساختمانهای معروف در این خیابان می توان به ساختمان اتومبیل سنگین Dodge Heavy -Duty اشاره کرد که با ورود شرکت و ساخت سایر ساختمانهای خصوصی ، نام “لاختی” و آن را “سدی” به افتخار شیخ آژل توصیف کرد. عکسی از این خواننده در سال ششم توسط عکاس همشاهری گرفته شده است.
- بیمارستان امیر آلام
یکی از قدیمی ترین بیمارستانهای آموزشی تهران ، بیمارستان Nasfan است که در قسمت شمالی خیابان السادی در قسمت شمالی خیابان السادی تأسیس شد و به افتخار خدمات ارزشمند وی در بیمارستان امیر علم نامگذاری شد.
به نظر می رسد که تاریخ بیمه مربوط به دوره al -savenid است. هنگامی که کاروانسی زندگی و دارایی ساکنان خود را در مقابل راهزنان تضمین کرد ، یکی از اولین ساختمانهای بیمه امروز در خیابان سعد متولد شد. این تصویری از ساختمان بیمه ایران در سال 2 است.
- ماشین های قدیمی
این تصویر در سال ششم خیابان سعدی را با اتومبیل های قدیمی در تهران نشان می دهد. خواننده نیز در سمت راست تصویر است.
در سال دوم به ساموئل خاشیکان در سینمای السادی خوش آمدید
- میدان آلدال MCBB
هنگامی که ناصر آلن شاه می خواست تهران را گسترش دهد ، او میدان Makbar را ساخت ، اما ساختمانهای اطراف آن متعلق به دوره بهلافی بود. این تصویر در سال ششم شکار شد و اکنون به نام ماخبر الداواه یا استقلال نامیده می شود.
- تاکسی
در این عکس ، این عکاس لنز را به شمال خیابان السادی برد و در سال ششم از ماخبر الدوا عکاسی کرد. در این تصویر ، اتومبیل های تاکسی و اتوبوس های نارنجی قابل مشاهده است.
این تصویر تقاطع خیابان سعدی با خیابان انگلیسی در سال دوم را نشان می دهد.
تصاویر از صفحه پنجره تا دیروز
- مجسمه سید سعید
اگر می خواهیم آخرین تغییر در خیابان سعد را ذکر کنیم ، می توانیم به مجسمه السادی مراجعه کنیم. مجسمه برنز ، که بیش از 2 متر ارتفاع دارد ، در 2 پایه سنگی اهرمی خود ، در تقاطع خیابان آل -سادی در ماه مه تشخیص داده شد. این عکس توسط امیر پنهابور ، عکاس روزنامه هاماشی گرفته شده است.