تبلیغات بنری

HAMSHAHRI ANELI – SYED SIROSH TABATABAEIPOUR: از آنجا که سانگلاج از روزهایی که تهران پیراهن روستایی خود را می پوشید ، پرجمعیت ترین محله تهران بود و فقط در چهار محله شهری خلاصه شد. بیایید یک قدم در کوچه پشتی قدیمی ترین محله تهران برداریم و در اینجا نفس تازه کنیم.

بیشتر بخوانید:

  • سنگ یا سنگ؟

یکی از نمادهای تهران ، محله سنگلاج است و برخی از کارشناسان معتقدند که تاریخ این محله به دوره قاجار برمی گردد. هنگامی که اصلی تهران در این محله زندگی می کرد و پر از آب ، باغ و زندگی بود!

دلیل نامگذاری این محله به دلیل این آب و سعادت ، Sanglaj یا “Sangarj” نامیده می شد. هنگامی که تهرانیان با ردیف های سنگی تقسیم شدند ، آب را در این محله تقسیم کردند.

اوج رونق قدیمی سنگالج از دوره فتح علی شاه قاجار آغاز شد و تا دوره ناصر الدین شاه ادامه یافت و این رونق البته به سه دلیل بود. اولین مورد توسعه این مکان بود که حتی مهاجران را که دوست داشتند در تهران مستقر شوند و دومین نزدیکی با ارگ سلطنتی را به خود جلب کرد! وجود پادگان امروز ، یک خانه چاپ (اداره پست) و حتی قاجار (سلاح) دلیلی برای اهمیت این محله در تهران باستان بود.

اما در زمان اولین پهلوی و تأثیر سربازان خارجی در تهران ، نابودی محله تاریخ تخریب بود ، اما با گذشت زمان ، محله دوباره مطرح شد.

هنرمندان هنر سنگلاج را هنر نمایشنامه می دانند و جافار ولی و داود رشیدی و بهرام بیضئی و تئاتر آن. تئاتر سانگلاج ، 2 اکتبر ، با نمایشنامه “اکبر اکبر درگذشت” توسط بهرام بیضئی افتتاح شد و هنوز هم برای هنرمندان در خیابان بهشت ​​، در ضلع جنوبی پارک شاه باز است.

قدیمی ترین پارک در تهران ، پارک شهر نیز در این محله زندگی می کند. ساختمانهایی مانند مسجد وزیر میرزا عیسی ، کلیسای Surp Georg ، بازار قمام الدالله و مستوفی نیز ساختمانهای مشهور این محله هستند.

گوشه کودک تهران

گوشه کودک تهران

یکی از سیاستمداران دوران قاجار و پهلوی ، مستوفی المانلیک است که خانه اش هنوز در آنجا است. سایر افراد مشهور در این محله عبارتند از شیخ فاضلله نوری و شائان جافاری یا شائان ، که هم خانه و هم زرهنه هنوز در آنجا هستند. دکتر محمد موساج ، عزت الله آنتزامی ، ژله آلو و بسیاری از افراد مشهور دیگر در این محله متولد و زندگی کردند.

گوشه کودک تهران

گوشه کودک تهران

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری hamshahrionline